Archief

Over Mme Kramer

Hallo welkom op mijn about pagina

Dit is zo’n pagina die je soms opent omdat je nieuwschierig bent achter de persoon zonder heel de blog opnieuw te lezen. Maar soms is het een kleine teleurstelling van leegte of wordt je overrompeld door de hoeveelheid informatie. De vraag is echter aan de lezer, wat wil je eigenlijk weten? Zul je overrompeld worden door de informatie hier? of teleurgesteld door weinige informatie.

Mme Kramer

Mme Kramer

Welkom op dit kleine stukje wereld wijde web, een standaard zinnetje die je op elke blog bijna wel tegen komt. Ik ben Mme Kramer en ben geboren in 1990, moeder van, vrouw van, werknemer van. Sinds september 2018 ben ik ook nog eens mede huizenbezitter.

Ik vind het een uitdaging om zo duurzaam en groen mogelijk te leven met een gezin van vier. Maar naast dit alles handwerk ik met liefde en is het zo duurzaam mogelijk handwerken er in geslopen. Het handwerken is als een meditatie moment voor mijzelf. Even focussen op één handeling, één beweging en zo de rust in het hoofd terug te vinden.

Het handwerken heb ik altijd gezien bij mijn moeder, zo leerde ik de basis voor het breien, leerde ik borduren en later de basis steken voor het haken.

Rond mijn 18e kwam het handwerken pas echt in mijn leven, als we een boekenlegger borduren op de camping vroeger niet mee tellen. Maar rond mijn 18e ontdekte ik dus het borduren van de mooiste en grootste projecten die heaven and earth designs maakt. Zoals mijn Princess Asleep, het borduren was mijn hobby tot ik kinderen kreeg. Toen kwam het breien, haken en kleding naaien erbij.

Nu vandaag is handwerken een manier van tot rust komen en zelf maken. Iets wat in deze tijd extra welkom is.


Hoe leerde ik al dit handwerken?

De echte basis steken leerde ik van mijn moeder als het om breien, borduren en haken gaat. Het simpel een pannenlap haken is een mooi voorbeeld. Maar eenmaal op mij zelf leerde ik de rest vooral dankzij proberen en filmpjes kijken.

Zo leer ik vandaag de dag nog steeds, maar het belangrijkste is eigenlijk dat ik niet bang ben om fouten te maken en als ik ze maak het “oké” te vinden en als les te zien. Zo leerde ik ajour breien zoals bij de Vanilla dress.

De blog

Ik schrijf al vanaf mijn 14e a 16e overal en nergens. Maar sinds 2019 ben ik Mme Kramer begonnen. Eerst als een persoonlijk dagboek en vandaag de dag is het echt een plek waar ik mijn projecten deel.

Wat maak ik, hoe heb ik het gemaakt en sinds 20 juli 2020 ben ik ook langzaam begonnen met eigen

ontwerpen te maken en patronen te schrijven. Puur als hobby omdat ik dit heel leuk vind om te doen.

Dit alles deel ik graag op één plek, zodat iemand die nieuwschierig is hoe ik iets heb gemaakt en wat ik allemaal heb gemaakt dit op één plek kan terug vinden. Met alle informatie die je erbij kunt krijgen.

“in a ball of yarn is the potential to make a dream that you have come true.”

No Comments

Leave a Reply

Welkom

Welkom

Welkom op Mmekramer.nl,

Mijn naam is Elisa en ik neem jullie graag mee in de zoektocht van het simpel leven en duurzaam leven. Met een heel hoop handwerk tot gevolg

~ Mme Kramer ~

- - - - -

Mijn liefde voor echte pure wol zonder chemische felle kleuren. Maar dit juist in aardse tinten en in combinatie met houten breinaalden is thuis komen.

Gemaakt

In a ball of yarn is the potential to make a dream that you have come true.

Archief

×