Archief

Welkom

In a ball of yarn is the potential to make a dream that you have come true.

Welkom op Mmekramer.nl een blog over handwerken met zoveel mogelijk eerlijke en duurzame producten. Ik neem jullie op deze site mee in mijn zoektocht naar eerlijke pure wol, wol dat nog naar wol ruikt, met kleuren die in de natuur te vinden zijn. Het is een zoektocht die niet makkelijk is als je tegelijkertijd zon sobere mogelijke levensstijl er op na houd.

Mijn liefde voor echte pure wol zonder chemische felle kleuren. Maar dit juist in aardse tinten en in combinatie met houten breinaalden is thuis komen.


Projecten

Door de tijd heen zullen hier meer en meer projecten worden gedeeld, truien, kinderkleding, sokken of misschien nog ooit wel een deken. Alles wat ik maak zal ik hier delen op de blog.

Welke garens heb ik gebruikt, van wie was het patroon? Hoe vond ik het om te maken. Om zo een mooi overzicht te maken wat ik maak en misschien jouw een beetje te inspireren.


Mijn kleine winkeltje

Sinds 2020 ben ik begonnen om af en toe een eigen patroon te schrijven. Dit begon allemaal met een aubergine die ik voor mijn dochter haakte. Ik miste de patronen om met duurzame wol te haken, met de ruwe garens. Ook zal in mijn beleving een aubergine er anders uit dan overal maar tegen kwam.

Voor ik het wist haakte ik een aubergine en volgde er een lente ui. Alles schreef ik uit en zo opende ik mijn eigen Etsy shop, een nobel klein plekje waar enkele patroontjes zullen komen en eigen gemaakte handwerkjes.

Heel veel lees plezier op Mme kramer, laat je een berichtje achter? 

×