Archief

Wat is minimalisme

oktober 11, 2020 No Comments

Wat is minimalisme

oktober 11, 2020 No Comments

volgens de groene madam…

Minimalisme is iets wat je op vele verschillende manieren kunt interpreteren. Er zijn huizen die zo goed als leeg zijn, er zijn mensen met maximaal vijftig spullen en er zijn mensen die heel veel bezitten. Zoals een super grote boekenkast vol honderden boeken. Al deze mensen kunnen aan minimalisme doen, allemaal op hun eigen manier. Maar wat is nu eigenlijk dan minimalisme?

Minimalisme is je leven versimpelen en in te richten met alles wat voor jouw belangrijk is.

In algemene zin draait minimalisme om minder spullen kopen, overbodige spullen weggeven, zuiniger leven en vooral eigenlijk gelukkig leren zijn met minder. Maar wat dit minder dan inhoud dat is voor iedereen anders.

Minimalisme is naar mijn beleving elke dag de balans vinden tussen dat kleine stemmetje diep van binnen die iets wil hebben en de rust vinden om het niet te kopen. Want dat kleine stemmetje wordt altijd gevoed door de reclames, door andere mensen om je heen. Het altijd meer willen is de basis van onze economie, van ons leven zoals onze wereld nu is ontworpen.

SPULLEN KOSTEN GELD EN GELD KOST TIJD.

We vergeten wel eens dat geld tijd kost, tijd van ons leven. Dus als je kijkt naar spullen die geld kosten zouden wij eigenlijk moeten uitrekenen hoeveel vrije tijd kost het eigenlijk? Hoeveel uren heb jij gewerkt om dat ene product te kunnen kopen. Wanneer wij dat met zijn alle doen zullen we zeker bewuster kopen en ik denk zelfs minder. We gaan immers anders kijken naar al die spullen.

MINIMALISME IS HET LOS LATEN VAN ALTIJD MAAR DIE “ZOGENAAMDE” VERBETERINGEN WILLEN.

Als je naar de reclames zou luisteren en misschien mensen om je heen hoor je altijd dat iets beter is geworden. De telefoon is net iets sneller, heeft een iets betere camera. Maar als je elke nieuwe versie koopt is de vooruitgang eigenlijk niet meer echt te merken. Ben je heel veel geld kwijt en uiteindelijk werkte je vorige mobiel, tv of wat dan ook nog prima.

Alle reclames spelen op het gevoel niet goed genoeg te zijn. We hebben dat ene zalfje nodig om rimpels tegen te gaan. Verven ons haren omdat grijs haar echt niet kan, moeten dikke lagen make-up op ons gezicht smeren omdat de huid niet glad is.

Maar wat als je om je heen kijkt en tevreden leert zijn met minder. Niet die dure tv die de buren wel hebben. Niet dat koffiezetapparaat die allerlei soorten koffie kan maken. Geen groot huis met kamers waar je eigenlijk niks mee doet en enkel spullen stallen. Maar wat als je dat kopje thee bewust zet? Met losse thee blaadjes in een thee ei die je honderden keren gebruikt.

MINIMALISME IS BEWUST JE BEZITTINGEN BEZITTEN EN GEBRUIKEN MET AANDACHT.

Wanneer je minimalisme in je leven wil toelaten is het misschien een goed idee om eerst na te denken wat jij verwacht. Waar wil je heen, heb je een grens? Hoe ga je door je spullen heen?

Als je dit op een rijtje hebt kan met kleine baby stapjes het in je leven gaan toelaten. Maar vergeet niet, minimalisme is niet iets wat je één keer doet. Je bent er altijd mee bezig om de balans tussen minder en meer willen te krijgen.

No Comments

Leave a Reply

Welkom

Welkom

Welkom op Mmekramer.nl,

Mijn naam is Elisa en ik neem jullie graag mee in de zoektocht van het zelf maken. Van mooie wolletjes, slow fashion en tikkende breipennen.

~ Mme Kramer ~

- - - - -

Mijn liefde voor echte pure wol zonder chemische felle kleuren. Maar dit juist in aardse tinten en in combinatie met houten breinaalden is thuis komen.

Gemaakt

In a ball of yarn is the potential to make a dream that you have come true.

Archief

×