Archief

Allemaal natuurlijke matrialen

september 2, 2020 No Comments

Allemaal natuurlijke matrialen

september 2, 2020 No Comments

Het was het een een vroege morgen toen ik dochterlief naar de peuterschool ging brengen. Opeens voelde ik de kou en zo wist ik dat de herfst voor de deur stond, een herfst waar we weer met liefde sjaals en handschoenen zouden gaan dragen.

Maar handschoenen die echt lekker warm waren had ik eigenlijk niet. Met het zicht op meer en meer fietsen en minder tot geen auto besloot ik dat het tijd was om een paar mooie handschoenen te gaan breien. Daar zit ik nu dan heerlijk in de stoel en wikkel, geniet ik van de wol die binnen is gekomen.

Terwijl het draad door mijn vingers glipt en langzaam rond de stok wordt gewikkeld ben ik dankbaar met deze fijne verandering, de rust die het wikkelen geeft is zalig. Het zacht gepiep van de paraplu en de geur van de wol laat mij genieten. Geen haast, geen gepiep van plastic maar simpel natuurlijke materialen in mijn handen. Het hout van de handgemaakte nostepinne uit Nederland, de paraplu en de wol uit Duitsland.

Langzaam wordt de straal waar alles vandaan komt kleiner en kleiner, in de keuken tot in mijn hobby kast. Het voelt zo goed om onze voetafdruk te verkleinen en nu ook tijden het handwerken. En stiekem ruik ik steeds maar weer aan mijn bol wol die zo heerlijk ruikt, wol van merk Rauwerk een “eco friendly en ethical yarn” zoals het label beschrijft. 100 procent merino wol waarvan de grijze wol van het schaap zelf is en de groene wol “deep ceylon” kleur is gekleurd door “Ja wol”.

Nu ga ik weer verder met wikkelen en het langzame proces omarmen. Iets wat soms nog lastig is omdat alles om ons heen zo snel gaat, maar ik ruik nog een keer lekker aan de wol. Pak de draad op en wikkel lekker verder om straks heerlijk te breien!

No Comments

Leave a Reply

Welkom

Welkom

Welkom op Mmekramer.nl,

Mijn naam is Elisa en ik neem jullie graag mee in de zoektocht van het zelf maken. Van mooie wolletjes, slow fashion en tikkende breipennen.

~ Mme Kramer ~

- - - - -

Mijn liefde voor echte pure wol zonder chemische felle kleuren. Maar dit juist in aardse tinten en in combinatie met houten breinaalden is thuis komen.

Gemaakt

In a ball of yarn is the potential to make a dream that you have come true.

Archief

×