Archief

Toch mijn eigen hobby hoekje boven

juli 3, 2020 1 Comment

Toch mijn eigen hobby hoekje boven

juli 3, 2020 1 Comment

Toen wij in ons nieuwe huis kwamen wonen richten ik al snel een eigen plekje in waar mijn laptop en hobby spullen stonden. Maar toen was daar onze verassing van de zwangerschap van onze zoon! Die natuurlijk de derde en laatste kamer in huis zou innemen. Dag hobbyplekje en hallo babykamer.

Al snel richtte ik een fijne babykamer in en verdwenen mijn handwerkspullen in onze berg/washok. Maar nu al weer tien weken verder veranderde zijn kamertje weer in een hobbykamer. Althans een hobbyhoekje.

Waarom? Simpel, het enige wat wij doen op zijn kamer is zijn luier in de nacht verschonen en verder doen wij daar niks. Ja het wasrek neerzetten als het buiten regent en de was moet drogen. (lees: geen droger bezitten)

Ja, en toen die nieuwe hobby “kleding naaien voor onze kinderen” erbij kwam besloot ik toch dat ik zolang het kan even mijn naaimachine boven wilde zetten.

Rustig kunnen zitten naaien zonder armpjes om mijn arm heen en even een werkje kunnen laten liggen zonder dat het in de weg ligt is natuurlijk heel fijn. Zolang onze kleine man bij ons op de kamer slaapt heb ik deze heerlijke ruimte, en geniet ik even van de rust die ik heb als ik even alleen boven zit.

En daar liggen ze dan, de stofjes en wolletjes die ik wil gaan opmaken, de leuke projecten die op de planning staan en extra motivatie geven! De naaimachine van mijn moeder die ze heeft omgeruild voor haar oudere naaimachine uit 1975 ongeveer. Nu kan ik makkelijk knoopsgaten maken en zo heb ik geen excuus meer om leuke kledingstukken te maken.

Plus breien en kleding naaien voor onze kinderen is ook nog eens heel dankbaar werk. Want ik de naaimachine neerzetten daar vroeg dochterlief meteen “oh ga je weer kleertjes voor mij naaien.” Ze vind het zo leuk als mama dingen voor haar maakt.

Wat een heerlijk plekje nu daar met alle wolletjes, gemaakte borduurwerkjes en stofjes voor de kinderkleding. En over een aantal maanden, ach dan verhuizen we het wel weer naar een nieuwe plek… Waar? Dat zien we dan wel weer. Voor nu ga ik verder met oefenen en nog meer oefenen zodat ik straks ook wat kleding voor mijzelf kan maken!

1 Comment

 • Saskia juli 7, 2020 at 10:59 am

  Wat een heerlijk hoekje moet dit voor je zijn!<3

 • Leave a Reply

  Welkom

  Welkom

  Welkom op Mmekramer.nl,

  Mijn naam is Elisa en ik neem jullie graag mee in de zoektocht van het zelf maken. Van mooie wolletjes, slow fashion en tikkende breipennen.

  ~ Mme Kramer ~

  - - - - -

  Mijn liefde voor echte pure wol zonder chemische felle kleuren. Maar dit juist in aardse tinten en in combinatie met houten breinaalden is thuis komen.

  Gemaakt

  In a ball of yarn is the potential to make a dream that you have come true.

  Archief

  ×