Archief

Eigen hobby Tijd plannen

juni 19, 2020 2 Comments

Eigen hobby Tijd plannen

juni 19, 2020 2 Comments

Daar zit ik dan, een groot glas water en een paar kleine stukjes chocolade op tafel. De podcast speelt een stuk af van “De Correspondent” en in mijn hand hou ik mijn borduurwerk vast. Ik zou 30 minuten gaan borduren en dochterlief zou zelf spelen…

Het is een raar idee, mijn handwerktijd plannen. Maar sinds er twee kinderen in huis zijn waarvan één nu acht weken oud is komt er van eigen tijd niks meer terecht. Behalve dat uurtje op de racefiets dan in het weekend… Opeens vorderen mijn borduur en breiwerken niet echt meer terwijl mijn lijstje met ideeën juist groeit en groeit.

In het verleden legde ik mij wel echt honderden regels en doelen op. Zo zou ik nog maar aan één borduurwerk werken en niet wisselen. Of zoveel kruisjes moeten per dag gezet worden, zoveel toeren breien en zo lang maar over een breiwerk doen. Nee tegenwoordig is het meer even lekker zitten, even ontspannen en wordt het proces belangrijker. Zo gaf ik mij een schop onder mijn kont om toch maar eens meer tijd voor mezelf te nemen en te genieten van het handwerken.

Ik bedacht het volgende:

 • Na het ontbijt even 30 minuten rustig borduren. En het maakt niet uit hoeveel kruisjes ik zou zetten… Maar nee 30 minuten borduren en in die tijd is dochter of op de peuterschool, of ze moet even lekker zelf spelen. Zo leert dochterlief ook weer zelf spelen, sinds onze zoon er is, is ze dit verleerd…
 • In de avond als ik meneer naar bed probeer te brengen één van de simpele breiwerken mee naar boven. Zo zit ik niet maar mijn mijn telefoon te turen en brei ik nu elke avond aan mijn sokken verder en heb ik weer wat minder schermtijd.
 • De rest van de dag tussendoor eens even tien minuten zitten met een breiwerkje en de boel de boel laten. Want sinds er een tweede kleine is voel ik heel erg de drang om het huis opgeruimd te houden. (tot overdreven toe…) Nu als de kinderen even zelf bezig zijn niet meteen weer opruimen en schoonmaken elke keer, maar ook even gewoon zitten.
 • Elke week a om de week een Instatv filmpje maken op dinsdag, gewoon simpel praten tegen de telefoon en mijn vorderingen laten zien! Zo heb ik ook een extra stokje achter de deur die mij laat breien. Ik wil immers toch wel een beetje voortgang laten zien. En het kost mij niet zo lang als elke keer een echte Podcast maken voor youtube! Het moet allemaal wel leuk blijven namelijk ipv uren achter een scherm.

Al ik dit zo lees is het best wel veel, maar het zijn geen vaste regels en de meeste punten zijn om juist meer rust en minder verplichtingen mezelf op te leggen. Ik merk door de tijd heen dat ik juist ook wel meer en meer achter een scherm ben gaan zitten, nu ik langzaam dit een beetje aanpas wordt de tijd dat ik achter een scherm zit ook nuttiger besteed.

En nu, nu ga ik heerlijk weer even de breipennen opzoeken en die vaat in de keuken die staat er over een half uurtje ook nog…

2 Comments

 • Saskia juni 20, 2020 at 2:23 pm

  Heerlijk! Geniet van het breien 🙂

  • Mme Kramer juni 25, 2020 at 2:47 pm

   Dankjewel, dat komt zeker goed 😉

  Leave a Reply

  Welkom

  Welkom

  Welkom op Mmekramer.nl een blog over handwerken.

  Ik neem jullie in alle projecten die ik maak, in mijn zoektocht naar eerlijke pure producten. Wol dat nog naar wol ruikt, met kleuren die in de natuur te vinden zijn.

  Naar mooie stoffen, fijne tools om mee te werken en alles wat ik nodig heb om zoveel mogelijk zelf te maken.

  ~ Mme Kramer ~

  - - - - -

  Mijn liefde voor echte pure wol zonder chemische felle kleuren. Maar dit juist in aardse tinten en in combinatie met houten breinaalden is thuis komen.

  Gemaakt

  In a ball of yarn is the potential to make a dream that you have come true.

  Archief

  ×