Archief

1 | hexagon quilt

mei 6, 2020 No Comments

1 | hexagon quilt

mei 6, 2020 No Comments

Al weer even geleden begon ik met vrolijke lapjes en kaartjes hexagons te maken, een paar jaar geleden deed ik mijn eerste quilt poging, een poging die mislukt was. Ik had toen niet echt een doel en ook waren de kleuren eigenlijk een beetje somber, niet zoals de kleuren waarmee ik nu werk!

Zo bestelde ik een paar weken geleden een pakket lapjes van Tilda quilt collection. Vrolijke kleuren en heerlijk meisjesachtig, perfect voor een kleine deken voor onze dochter! Stofjes vol bloemen en bijtjes.

En zo zit ik tussen het breien, voeden, spelen, huishouden door af en toe een lapje stof om een kartonnetje te vouwen en vast te naaien. Want ondanks sommige dames quilten met een naaimachine, doe ik het liever lekker met de hand. En neem ik mijn mandje overal mee naar toe, veel fijner dan vast achter een naaimachine achter aan tafel.

Een fijne afwisseling van het breien, want van borduren komt eigenlijk niks meer terecht… Simpel omdat met breien en blijkbaar nu quilten je straks iets moois in handen hebt wat je kunt gebruiken. Iets wat een stuk fijner is dan 100 schilderijen van gemaakte kruisjes in je huis.

Grappig hoe in weinig (eigen) vrije tijd die je nog over hebt met twee kinderen hobby’s een plekje krijgen, al zal het vast in de winter weer anders zijn. Voor nu brei en quilt ik lekker verder aan deze vrolijke lapjes en wolletjes.

No Comments

Leave a Reply

Welkom

Welkom

Welkom op Mmekramer.nl,

Mijn naam is Elisa en ik neem jullie graag mee in de zoektocht van het zelf maken. Van mooie wolletjes, slow fashion en tikkende breipennen.

~ Mme Kramer ~

- - - - -

Mijn liefde voor echte pure wol zonder chemische felle kleuren. Maar dit juist in aardse tinten en in combinatie met houten breinaalden is thuis komen.

Gemaakt

In a ball of yarn is the potential to make a dream that you have come true.

Archief

×