Onze kraamweek

april 29, 2020 No Comments

Onze kraamweek

april 29, 2020 No Comments

Het is dinsdag ochtend wanneer voor het eerst weer regendruppels naar beneden komen. De kraamweek zit erop en voor het eerst sinds de geboorten van onze zoon zitten wij thuis met zijn vieren. De stilte in huis is wennen, geen draaiende wasjes, een stofzuiger die door het huis gaat of gezellige gesprekken aan de eettafel. Geen broodje op bed omdat ik voor het eerst weer op tijd beneden was.

Het was een korte fijne kraamweek waar enkel het raambezoek van de opa’s en oma’s in de achtertuin welkom waren. De Corona zorgde ervoor dat er geen bezoek binnen mocht komen tijdens de kraamweek en met zo’n pril leven is dit ook niet in te denken om mensen überhaupt binnen te laten, dat voelt dan toch wel beangstigend.

Terwijl normaal gesproken de kraamweek begint als je kindje geboren is en je thuis komt startte deze week voor ons op donderdag ochtend. Toen wij eindelijk op woensdagavond naar huis mochten besloten wij dat de kraamzorg maar lekker op donderdag ochtend moest beginnen, de woensdag avond zouden wij met zijn drieën starten. Rustig samen in stilte. Iets wat voor mij wel belangrijk was na drie dagen ziekenhuis waar de rust ver te zoeken was.

Met een kleine angst voor hoe de kraamzus zou zijn, zou ze bij ons in huis passen. Zou ze begrijpen dat ik vooral uit gevoel handel en niet volgens cijfertjes en boekjes. Niet voed op de klok en geen kolf in huis had gehaald. Maar toen ze binnen kwam was er een klik, een klik die ervoor zorgde dat alles rustig verliep en onze dochter de tijd van haar leven had. De aandacht die ze kreeg was ongekend en op de laatste dag zat ze tegen de kraamzus aan gekropen die heerlijk een verhaal voorlas.

De mooie dagen zorgde er voor dat ik elke dag even in de zon ging zitten, deden wij onze kleine man na vier dagen voor het eerst in bad en knuffelde wij er heerlijk op los. Probeerde ik in de middag te slapen, wandelde manlief en dochterlief elke dag een rondje.

Het was vooral een rustige week, weinig prikkels om alles te laten bezinken. Om mijn lichaam te laten herstellen en de borstvoeding zijn ritme te laten vinden. Een fijne week die precies lang genoeg was.

Nu, nu zijn wij met zijn vieren, regent het eindelijk wat goed is voor de tuin. Begin ik langzaam meer te doen. Maar de prikkels blijven nog even op de achtergrond, de rust blijft nog even voorop staan. Om zo samen deze week te genieten nog met ons vieren. Voor dat manlief weer zal moeten gaan werken.

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me

Welcome on Mme Kramer

A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

~ Mme Kramer ~
Read More

×