Onze zoon is geboren + bevallingsverhaal

april 27, 2020 8 Comments

Onze zoon is geboren + bevallingsverhaal

april 27, 2020 8 Comments

Nero 20-04-2020 om 21:41

Het is maandag ochtend, rustig wacht ik tot mijn nieuwe stoel binnen komt om heerlijk de laatste weken in de zon te kunnen genieten. Samen met mijn meisje heerlijk in de tuin, spelend met de waterbaan terwijl ik de breinaalden zou laten tikken. Maar terwijl wij samen die avond in de keuken stonden voelde ik dat ik even moest gaan liggen. Zo ging ik op de bank liggen en opeens braken ze, de vliezen…

Rustig pakte ik de spullen in, belde manlief mijn schoonouders om onze dochter op te halen en vertelde wij dat ze kwamen. Dochterlief heeft nog nooit zo gelukkig gekeken dat ze na vijf weken naar opa en oma mocht. Niet wetend dat zij drie nachten daar zou slapen.

Wachtend op opa en oma werd de laatste hand gelegd aan het avondeten en aten we samen, althans… Manlief at en ik had mijn eetlust verloren, net of het lichaam wist dat een volle maag niet handig zou zijn. Na een half uurtje gingen wij op weg, op weg naar de corona tent. Na de vele vragen, temperatuur opnamen door twee dames in beschermende kleding liepen wij naar de verloskamers. Een lange wandeling met beginnende lichte weeën. Deze keer voelde het niet goed om in een rolstoel te gaan zitten of vast op bed te liggen zoals bij de eerste bevalling.

Aangekomen bij de verloskamer werd ik aan de meters gelegd voor een half uurtje. Maar hoe die simpele dertig minuten verstreken hoe heftiger de weeën kwamen. Na dertig minuten liet ik manlief de verpleging roepen om mij los te maken zodat ik mijn vrijheid terug had en de vele weeën die steeds heftiger werden op te vangen. Maar ze wilde mij graag monitoren en zo stonden de dames naast het bed met moeite de meters op mijn buik te houden terwijl ik rustig de weeën opving. Heen en weer wiegend tot het niet meer ging. Ondertussen hadden wij een gesprek met de verloskundige en merkte we dat zij dacht dat het nog wel een tijd zou duren. Maar zoals mijn gevoel al aangaf verstreken er nog net dertig minuten toen ik haar liet terugkomen en liet ik vroeg om te controleren hoever de bevalling was.

Vol verbazing van de verloskundige ontdekte ze al acht cm ontsluiting en daarna voor dat de verloskundige het doorhad kwamen de persweeën. Een zoontje die zijn weg bijna zelf naar buiten vocht, een bevalling van nog geen vier uur en zonder kleerscheuren.

Een fijne ervaring met twee lieve verzorgende dames en een verloskundige die echt naar mij keek. Hoe ik reageerde, wat ik wilde en vooral niks opdrong. De vraag naar ons bevallingsplan had ze dan ook enkel het antwoord gekregen “ik wil geen gedoe.” En ik kreeg ook geen gedoe, geen honderden controles, drukke mensen om mijn bed maar juist simpel rust. Ondanks de pijn die een bevalling geeft is het een mooie ervaring.

Het was een bevalling van echt maar vier uurtjes van vliezen die braken tot een mannetje op mijn borst. Dat mannetje had wel opstart problemen en bracht één nacht en één dagje op de neonatologie. Daarna samen nog een nacht en dagje op een gewone kamer. Stiekem hoopte ik zo dat bij dit kereltje geen opnamen zou worden zoals bij onze dochter. Maar helaas ook deze keer bleven we een paar dagen. Maar toen mochten wij naar huis en begonnen mijn kraamtranen te stromen die de hele week zouden aanhouden.

Een kraamweek die nu voorbij is, een fijne week vol rust en liefde. Voor dankbaarheid dat ik een dochter en zoontje in mijn hart mag sluiten. Dankbaar omdat dit niet vanzelfsprekend is voor mij,

8 Comments

 • Judith april 27, 2020 at 6:06 pm

  Wauw, dat klinkt als een prachtige bevalling. Fijn dat jullie nu thuis van elkaar kunnen genieten. Liefs!

  • Mme Kramer mei 10, 2020 at 5:02 pm

   Dankjewel en ondanks de pijn was het zeker een bevalling die ik positief zal blijven herinneren.

 • Petra april 28, 2020 at 12:31 am

  GEFELICITEERD met jullie prachtige zoon 🍀

  • Mme Kramer mei 10, 2020 at 5:02 pm

   Dankjewel 🙂

 • Henny Winkel april 28, 2020 at 6:57 pm

  Mooi verhaal Elisa. Hoop dat jullie met z’n allen genieten v Nero. Zie hem binnenkort vast wel!!

  • Mme Kramer mei 10, 2020 at 5:01 pm

   Zeker zie je hem binnen kort vast wel, we wandelen weer lekker rond! Dus kom je vast buiten tegen 😉

 • Saskia mei 8, 2020 at 3:42 pm

  Wat een prachtig verhaal en gefeliciteerd met jullie prachtige zoon<3
  Geniet van deze tijd, nu juist extra.

  Zelf een bevalling van 6 uurtjes ook zonder enige complicaties alleen wat hechtingen..

  • Mme Kramer mei 10, 2020 at 5:01 pm

   Dankjewel, en we genieten zeker!

  Leave a Reply

  About Me

  About Me

  Welcome on Mme Kramer

  A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

  ~ Mme Kramer ~
  Read More

  ×