Archief

Vervain socks

april 2, 2020 3 Comments

Vervain socks

april 2, 2020 3 Comments

Terwijl ik het nieuwe boek binnen kreeg vol met sokkenpatronen kreeg ik ook een vraag of ik voor iemand sokken wilde breien. Zo kozen wij samen het patroon Vervain uit uit het boek 52 weeks of socks van Laine

In mijn voorraad had ik nog een mooi bolletje garen die er mooi bijpaste en zo breide ik in een maand tijd deze twee sokken en zijn ze nu onderweg naar BelgiĆ«. Het waren niet de makkelijkste sokken om te breien, zo maakte ik vele keren fouten waardoor ik meerdere keren stukken heb uitgehaald. Heb ik bij de eerste sok de hiel twee keer gebreid, net als de sok en de boord… Bij de tweede sok was het patroon in spiegelbeeld en ook daar maakte ik enkele fouten.

Al met al een zeer leerzame sok en een heel fijn resultaat al zeg ik het zelf.

Patroon: Vervain
Ontwerper: Sachiko Burgin
Garen: Lana Grossa Meilenweit Soja Sky Soft
Kleur: 204
Naald: 2,5

Gestart: 06-03-2020
Voltooid: 01-04-2020

3 Comments

 • Ellen april 2, 2020 at 11:07 am

  Prachtige sokken en een hele mooie combinatie van patroon en garen.

  • Mme Kramer april 2, 2020 at 7:49 pm

   Dankjewel, ja ik hoopte er al op. Je weet het met gestreepte kleurverloopsokken nooit helemaal zeker.

 • Nina Hobbysite april 2, 2020 at 9:18 pm

  Prachtige sokken! En super tempo.

 • Leave a Reply

  Welkom

  Welkom

  Welkom op Mmekramer.nl een blog over handwerken.

  Ik neem jullie in alle projecten die ik maak, in mijn zoektocht naar eerlijke pure producten. Wol dat nog naar wol ruikt, met kleuren die in de natuur te vinden zijn.

  Naar mooie stoffen, fijne tools om mee te werken en alles wat ik nodig heb om zoveel mogelijk zelf te maken.

  ~ Mme Kramer ~

  - - - - -

  Mijn liefde voor echte pure wol zonder chemische felle kleuren. Maar dit juist in aardse tinten en in combinatie met houten breinaalden is thuis komen.

  Gemaakt

  In a ball of yarn is the potential to make a dream that you have come true.

  Archief

  ×