Archief

Categorieën

Meta

handwerk overzicht Januari

januari 30, 2020 No Comments

handwerk overzicht Januari

januari 30, 2020 No Comments

De eerste maand van 2020 is alweer voorbij een maand van vele uren handwerken. Terwijl het buiten in januari wel gewoon herfst leek en geen winter bleven wij meer binnen. Handwerkte ik op de vrije momentjes en bleven de schermen meer en meer uit.

Zo had ik ook echt de tijd om heerlijk even voor het borduren te gaan zitten. Nu ik maar één borduurwerk beneden heb liggen komen er meer kruisjes bij dan voorheen. Vroeger wisselde ik al snel in de week drie keer met een borduurwerk. Maar nu ik natuurlijk één borduurwerk en daarnaast nog breiwerken heb liggen wissel ik het op die manier af. Dit is ook wel voordeliger qua kosten van alle dmc garens die je steeds bij moet kopen. Want in zo’n groot werk zitten al snel meer dan 90 verschillende kleuren.

Eindpunt december

Maar januari was wel een goed handwerkmaandje! Ik borduurde aan mijn borduurwerk vele kruisjes En begon een keer diagonaal te borduren. Ik was gewoon nieuwschierig hoe deze manier van borduren mij zou bevallen.

Ik moet toegeven het borduurt wel erg fijn! . Ik zit toch iets minder in de knoop met alle draden die ik parkeer, en doordat ik rij per rij borduur heb ik ook iets minder last van confeti (allemaal enkele kruisjes die her en der verspreid staan van 1 kleur)

Maar naast het borduren heb ik natuurlijk ook heerlijk gebreid, gehaakt en zelfs geknoopt! Dat is wel even wat anders dan mijn normale bezigheden… Maar alles met draad is blijkbaar wel erg leuk om te doen.

Zo haakte ik de Ezel af, breide ik even in twee dagen een mutsje voor de baby en maakte ik een wandkleedje voor de babykamer. Genoeg leuks en nu ben ik natuurlijk benieuwd wat februari gaat brengen. Misschien wel een bezoekje aan de handwerkbeurs in Zwolle!!!!

ps. Je kunt op naam van de foto klikken! Zo kom je bij het blogje met alle gegevens over welk patroon, welke garens enz.

No Comments

Leave a Reply

Welcome

Welcome

A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central. ~Mme Kramer~

×