Archief

Categorieën

Meta

Onze baby kamer is klaar

januari 20, 2020 4 Comments

Onze baby kamer is klaar

januari 20, 2020 4 Comments

Althans bijna klaar, want ik wil nog een wandkleedje macrameeën.

Terwijl wij al weer een tijdje geleden verrast werden door de zwangerschap zoals ik hier beschreef, ben ik na een paar weken al de eerste voorbereidingen gaan doen voor de kamer. Simpel weg omdat ik iets tastbaars nodig had om aan het idee te wennen.

Zo gingen de meubels van dochter haar kamer naar de baby kamer. Zoals het ledikant en de ladekast die wij gebruikt hadden als commode. Kreeg een oude stoel uit ons vorige huis nog een plekje op de kamer.

Toen de meubeltjes op hun plek stonden vond ik nog een borduurwerkje in een verhuisdoos die ik al weer even geleden had gemaakt. Ook vond ik meteen nog een babydekentje die ik met liefde had gebreid toen ik zwanger was van mijn dochter. Zo werd het kamertje al snel gezellig en hoefde ik eigenlijk geen nieuwe spulletjes voor in de baby kamer te kopen.

Zoals wij voor de babykamer eigenlijk al snel klaar waren mocht ik wel wat kleertjes gaan kopen. Simpel weg omdat wij alle kleertjes al weg hadden gegeven omdat wij toch nooit hadden gedacht dat een tweede ons gegund zou zijn. Maar dit is stiekem ook wel heel handig omdat alle kleertjes nu in bruin, oker, grijs, wit zijn en dit is anders dan bij onze dochter waar het vooral wit en grijs was in die tijd.

Maar niet enkel wat kleertjes kochten wij, nee ook een wiegje omdat het ledikant niet past op onze slaapkamer. Zo gingen wij opzoek naar een tweedehands wiegje en wat hadden wij een geluk dat er zo dichtbij zo’n mooi wiegje konden overnemen. Hij zag er ongeveer als nieuw uit en omdat manlief nog al van oker geel is de laatste tijd regelde ik een dekentje in die kleur.

Nu is het over een aantal weken nog een keer alles wassen en dan zijn wij er echt klaar voor, maar aangezien er nog best wat weken te gaan zijn wacht ik hier nog even mee. Voor nu is de babykamer af en wat een fijn plekje!

4 Comments

 • Annet januari 20, 2020 at 3:30 pm

  Heerlijk om te doen! Hier komt er nog steeds wat bij. Zoals vandaag een fleecedekentje gekocht en mn zus heeft net de commodemandjes af (genaaid). Kochten we vrijdag nog een wieg om dezelfde reden als jullie, vandaag de molton ervoor gehaald. En zo begint het steeds echter te worden. Hoewel ik mij er nog geen voorstelling van kan maken hoe het straks echt zal zijn als de baby er is! Nog 11 weken, en wie weet nog een beetje meer… Toch gaat de tijd snel! Probeer er van te genieten!

  • Mme Kramer januari 20, 2020 at 3:53 pm

   Wanneer er een tweede komt merk je gek genoeg dat het toch anders is, je kan je wel een voorstelling maken hoe zo’n klein hummeltje is en daardoor ben ik nog nieuwsgieriger naar baby nr 2 hier.

   Wat leuk dat bij jullie ook steeds meer afgeraakt en vooral dat je zus ook lekker bezig is. De tijd gaat snel, maar ik kan niet wachten om het te ontmoeten, spannend he!

 • Saskia januari 23, 2020 at 11:38 am

  Oh wat een super leuk kamertje<3 Dat wordt genieten als de hummel er eindelijk in kan liggen 🙂

  • Mme Kramer januari 24, 2020 at 3:03 pm

   Dankjewel, je we hebben daar wel heel veel zin in!

  Leave a Reply

  Welcome

  Welcome

  A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central. ~Mme Kramer~

  ×