De harde schil is er afgevallen

januari 11, 2020 No Comments

De harde schil is er afgevallen

januari 11, 2020 No Comments

Daar zit ik dan met een paar nieuwe bollen wol, het geluksmomentje die het deed ontstaan toen ik het uitpakte. De zachtheid is zo fijn van de wol en dit komt omdat het 100 procent Merino is, het idee om het straks te mogen dragen maakt het nog extra fijn,

Langzaam veranderen hier de dagen, de dagen die eerst in het teken stond van uren borduren zijn geleidelijk naar haken en breien overgegaan. De naalden tikken fijn terwijl er een luisterboek door de oortjes klinkt, de rust die het breien geeft is fijn. Simpelweg omdat alles wat ik nu maak zonder tijdsdruk is en dat ondanks mijn lange wensenlijstje in mijn hoofd.

Zo’n wensenlijstje in jouw hoofd is soms ergens ook wel erg vullend, en zorgt misschien soms zelfs voor een beetje haast. Daarom maakte ik mijn hoofd leeg door hier op mmekramer een pagina te maken met de ideeën. Die pagina kun je hier(klik) vinden, ideeën omdat ik graag deze leuke werkjes zou willen maken. Maar het is een wensenlijstje, dus niet alles hoeft gebreid of gehaakt te worden!

Sinds het in huis veranderd merk ik dat mijn onderwerpen waarover ik met liefde schrijf ook veranderd,. Met liefde neem ik jullie mee in mijn handwerkprikkels, ons leven op een simpele, zachte en vooral ruste manier omschreven en getoond door foto’s die ik met liefde maakte. Het leven van een moeder van bijna twee kinderen, een huis met een tuintje en hopelijk weer de fijne zomerwandelingen die wij als gezin mogen maken.

De harde woorden die ik in het begin schreef zijn zachter geworden, geen zin meer om te pleiten voor een groener, soberder leven. Geen zin meer om door een tekst reacties uit te lokken die mijn hart laten stokken, die onrust creëren. Misschien wordt het iets gereserveerder, maar ik wil proberen mijzelf meer op het positieve te focussen, iets wat ik nu vandaag best een beetje lastig vind. Maar het breien, mijn dochter, de rust en het schrijven helpen. Net als de aandacht die ik had om even een simpel bolletje wol leuk te fotograferen.

Dus hou je helemaal niet van handwerken, hou je helemaal niet van simpele foto’s van ons leven van vier straks? Dan mag je heerlijk ergens anders gaan lezen, Want dat is toch waarover ik met liefde zal schrijven, en misschien wel het meest zal fotograferen.

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me

Welcome on Mme Kramer

A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

~ Mme Kramer ~
Read More

×