Eigen kleding naaien in de Scandinavische stijl

januari 4, 2020 2 Comments

Eigen kleding naaien in de Scandinavische stijl

januari 4, 2020 2 Comments

Het is de dag voor kerst wanneer er een boek op de deurmat valt, het was een cadeautje voor mijzelf en eigenlijk is het een vroeg cadeautje voor mijzelf en ook wel een laatste cadeautje voor een tijdje. Een vroeg cadeautje omdat de aankomende maanden ik nog niks kan maken uit dit mooie boek, een prachtig boek met naaipatronen in Scandinavische stijl. Een stijl die ik echt prachtig vind en vaak lastig vind om het te vinden in mijn maat.

Meerdere keren bestelde ik kleding uit de verre landen, maar nu. Nu kocht ik dus dit mooie boek om niet meer kleding uit alle landen om ons heen te moeten bestellen, maar na een hoop oefenen hopelijk zelf kan maken. Passend naar mijn lichaam.

Mijn handen jeuken meteen al, maar ik mag eerst nog een zwangerschap doorlopen en hopelijk veel mooie kinderkleding maken om te oefenen. En dan, als de rust weer is wedergekeerd, mijn lichaam is ontzwangerd en ik er aan toe ben mag ik iets voor mijzelf maken.

Tot die tijd heb ik dit prachtige boek liggen waar ik in kan bladeren om de motivatie, de zin en het verlangen te koesteren. Om straks over jaren een minimalistische, tijdloze garderobe te hebben van eigen hand.

2 Comments

 • Ellen januari 4, 2020 at 10:02 am

  Lijkt me een prachtig boek!

  • Mme Kramer januari 5, 2020 at 9:39 am

   Dat is het zeker, ook goede uitlegfoto’s voor zo’n beginner als ik 😉

  Leave a Reply

  About Me

  About Me

  Welcome on Mme Kramer

  A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

  ~ Mme Kramer ~
  Read More

  ×