21 weken en het beweegt

december 27, 2019 2 Comments

21 weken en het beweegt

december 27, 2019 2 Comments

Ik lig op de bank en diep in mijn buik voel ik een klein wezentje bewegen. Het zelfde kleine wezentje laat mij medicijnen slikken, rust nemen en door deze kleine spruit leer ik mijzelf nog beter kennen.

Tot vorige week voelde ik nog niks, de afstand was groot tussen mij en de baby. De zwangerschap werd eigenlijk enkel gesierd door ziekenhuisbezoeken, mij super dik voelen en mezelf nog minder mooi voelen dan ik al deed in het verleden. Ik ontweek spiegels, wist niet meer wat ik aan moest en liep al hijgend de trappen op en af…

Nu met 21 weken zwangerschap veranderd dit langzaam, opeens voel je een klein wezentje in je lichaam. Voor mij betekend dit bevestiging van iets moois, iets moois wat daarbinnen groeit en ondanks dat de kleine mij het moeilijk maakt wordt ik zachter. Begin ik te accepteren dat mijn buik groeit en tot mijn vreugde is de kleine sprint die de buik maakte in het begin even afgeremd.

Ik begin te accepteren dat ik medicijnen moet slikken voor de bloeddruk, dat er extra testen worden gedaan omdat je een risico bent van iets… Elke vier weken een ziekenhuis bezoek moet afleggen voor de standaard controle. Nu dan ook nog eens groei-echo’s erbij. Het is veel en dit veranderd zeker hoe je een zwangerschap beleeft. Maar nu je langzaam de eerste zachte bewegingen begint te voelen wordt het ook iets moois.

We zijn al weer 21 weken en het gaat goed. De kleine spruit groeit goed, mijn lichaam doet het een stuk beter dankzij de rust die ik neem en medicatie.

Mme Kramer

All posts

2 Comments

 • Saskia december 29, 2019 at 2:26 pm

  Wat mooi omschreven en kan me voorstellen dat het zeker wat met je doet, al die extra ziekenhuisbezoeken. Fijn dat je de baby nu voelt, geniet ervan!

  • Mme Kramer december 30, 2019 at 10:57 am

   Dankjewel, zal er zeker van proberen te genieten. Ja ziekenhuisbezoekjes doen toch altijd meer dan je in het begin denkt met je.

  Leave a Reply

  About Me

  About Me

  Welkom

  Welcome to Mme Kramer, Looking for silence and simplicity. Love nature, simple things, beautiful moments in the here and now.
  Read More

  Connect

  ×