Ik kan het dus niet meer

december 24, 2019 2 Comments

Ik kan het dus niet meer

december 24, 2019 2 Comments

Daar zit ik dan, de tv gaat uit en naast mij ligt mijn mobiel. Wanneer ik kijk bij mijn activiteiten op mijn telefoon zit ik toch wel wat uren gedachteloos te scrollen op Instagram. Gemiddeld is dit momenteel zo’n 30 minuten per dag en op sommige dagen wel zo’n 50 minuten. Ik voel de schaamte opborrelen en begin na te denken en besef mij opeens dat ik het dus niet meer kan…

Ik kan niet meer uren in een hoekje zitten en een boek lezen, je mee laten nemen met een verhaal. Ik kan niet meer simpel voor mij uit zitten staren zonder het gevoel dat ik iets moet doen, handwerken? Iets bakken? Opruimen? Verzin het maar of het komt wel langs. Gewoon even simpel dagdromen of naar mijn meisje kijken is er eigenlijk niet meer bij. Mijn handen moeten bezig zijn en anders kijk ik wel een YouTube filmpje, foto’s op Instagram, luister ik een luisterboek en kijk ik dus naar foto’s.

Ik mis het, ik mis de boeken die ik vroeger verslond, ik mist het simpel niks kunnen doen of gewoon even genieten van het moment kijkend naar mijn kleine meid. Maar ook mis ik echt met één ding bezig kunnen zijn, wanneer ik een blogje schrijf wil ik ook al weer in mijn mail kijken, of iets anders tegelijkertijd doen… Het lijkt wel of de focus eruit is.

Zoals mijn meisje vandaag bezig stond aan de waterkant met een rietstengel in het water, in haar beleving waren wij aan het vissen net als Kikker het verhaal. Meer dan een half uur kon ze zo bezig zijn, in haar gedachte gingen de mooiste verhalen rond en was ze heerlijk in het moment.

Ik wil het ook weer terug vinden, de rust van het niks doen en op één simpel ding kunnen focussen zonder meteen afgeleid te worden. Boeken kunnen lezen, lekker dagdromen en vooral weer creëren. Creëren van borduurwerken, breiwerken, kleding, teksten noem het maar op. Heerlijk creatief bezig zijn zonder de druk voelen om op een scherm tussendoor te kijken.

Misschien wil ik eigenlijk wel weer simpel meer offline zijn, en eerlijk gezegd wordt dat een uitdaging met mijn soort van verslaving… Dus dat wordt mijn doel voor de aankomende maanden en hopelijk kan ik in december volgend jaar zeggen dat ik veel boeken heb gelezen, meer heb gecreëerd dan ooit en minder schermen, telefoons heb gebruikt. En al lukt dit maar een beetje, dan heb ik mijn doel bereikt! Let’s go

It is up to you to see the beauty of everyday things

2 Comments

 • Saskia december 29, 2019 at 2:27 pm

  Het is heerlijk af en toe gewoon even geheel offline te zijn. Ik doe het steeds vaker en duik steeds vaker in een boek als de kleine ligt te slapen.

  • Mme Kramer januari 5, 2020 at 9:44 am

   Oh wat heerlijk om in een boek te kunnen duiken, naar een andere wereld te reizen dankzij een mooi verhaal. Geniet er van dat je dit kunt!

  Leave a Reply

  About Me

  About Me

  Welcome on Mme Kramer

  A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

  ~ Mme Kramer ~
  Read More

  ×