Soberheid, rust en samenzijn.

december 19, 2019 2 Comments

Soberheid, rust en samenzijn.

december 19, 2019 2 Comments

Langzaam komt de kerst dichterbij, de echte kerstsfeer ben ik jaren geleden al verloren. Het huis wordt versiert door een kerstboom met kerstballen van inmiddels zes jaar oud. Kerstballen die ik kocht in het eerste jaar van samen wonen. Sinds dien is er eigenlijk niks meer bij gekomen, de kerstballen zijn rustig wit, licht blauw en een beetje goud.

De kerstkaarten hangen voor het raam, het zijn er tegenwoordig zeer weinig en voor het eerst heb ik zelf ook enkel naar de familie dichtbij geschreven en een enkeling die mij een kaart stuurde. Na twee jaar werken met de feestdagen zijn wij dit jaar echt thuis, het kerstgevoel vanuit het geloof bezitten wij niet. Het kerstgevoel van veel eten, veel drukte bezitten wij ook niet.

Wij genieten samen van het gezin, wandelen waarschijnlijk samen een mooie ronden zoals elke dag. Wij genieten van een sobere maaltijd en bezoeken op één dag de families van beide kanten. Langzaam komt het nieuwe jaar dichterbij, nog maar 12 dagen en toch voelt het nog zo ver weg. Geen goede voornemens, geen druk spektakel in huizen Kramer en al helemaal geen vuurwerk.

Op naar 2020, en wij wensen jullie dan hele fijne feestdagen.
Dat deze dagen in het teken mogen staan van soberheid, rust  en samenzijn.

2 Comments

 • Iris december 20, 2019 at 4:30 pm

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Gezellig dat jullie met jullie te znnetje samen zijn. Lekker van genieten!

  • Mme Kramer januari 5, 2020 at 9:45 am

   Dankjewel 🙂

  Leave a Reply

  About Me

  About Me

  Welcome on Mme Kramer

  A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

  ~ Mme Kramer ~
  Read More

  ×