Ze verloren mijn steun…

december 18, 2019 No Comments

Ze verloren mijn steun…

december 18, 2019 No Comments

Buiten komt er licht wat regen naar beneden en binnen branden de kaarsjes die een fijne huiselijke sfeer geven. Het nieuws werd weer gedomineerd door de protesterende boeren en bouwers, ze verloren al een tijdje geleden mijn steun. Het besef dat zo’n klein land als Nederland niet de tweede landbouwexpodeur kan zijn van de wereld lijkt niet in te dalen. Het besef dat wij mensen eigenlijk zeer weinig betalen voor onze eten doordat de prijzen zo laag zijn komt ook niet helemaal binnen bij de consument.

Het altijd maar groter, beter, meer zouden wij allang los moeten laten. Wij gooien per persoon zo’n 34 kilo eten weg per jaar, eten dat wij gewoon konden eten als wij zuiniger, bewuster omgingen met het gene wat wij in huis halen. Terwijl wij met zijn alle nog altijd veel vlees eten zo’n 40 kilo vlees per persoon begint hier het plantaardige en vegetarische dieet weer meer terug te komen. Wetend dat je voor 1 kilo vlees zo’n 5 kilo plantaardig voedsel nodig hebt zou ons aan het nadenken moeten zetten. Dan hebben wij het nog niet over hoeveel impact produceren van vlees eigenlijk niet veroorzaakt. Of al het anderen wat wij gebruiken…

Op het nieuws hoor ik wat voor overlast de boeren steeds veroorzaken door hun protesten en over de regels die zij overtreden. Ondertussen protesteren ook de bouwers, leraren, mensen uit de zorg en wie nog meer. Iedereen lijkt ontevreden, iedereen wil meer geld, meer mensen, meer steun?

Maar zou ik dan ook moeten protesteren? Klagen? Zeuren omdat ik weer geen vast contract kreeg en nog nooit heb mogen ontvangen sinds ik werk. Elke keer alle tijdelijke contracten doorlopen te hebben en dan weg te moeten. De ene keer was ik zo’n 13 weken zwanger en deze keer zo’n 11 weken zwanger…

Zeur ik dat wij het even zuinig aan moeten doen omdat wij nog van 1 salaris moeten leven? Dat wij al drie jaar lang niet op vakantie zijn geweest? Geen nieuwste tv, telefoon of andere spullen bezitten.

Nee ik geniet van het gene wat wij wel hebben, bespaar door meer plantaardig te eten. Bespaar door wat dingen zelf te naaien voor de toekomstige baby… Ik geniet nu meer van het simpelere leven dat ik geniet. De rustige opstart samen, van de geur van zelfgebakken brood. Het flakkerende licht van de kaarsen i.p.v alle lampen die aan zouden moeten staan. Van de wandelingen in het bos of in de buurt…

Het leven van ons allemaal moet helaas behoorlijk veranderen, de Natuur van Nederland en Moeder Aarde heeft nu aandacht nodig.
Er is geen planet b, laten wij daar maar eens bewust van worden…

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me

Welcome on Mme Kramer

A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

~ Mme Kramer ~
Read More

×