Bijna 18 weken zwanger

december 2, 2019 2 Comments

Bijna 18 weken zwanger

december 2, 2019 2 Comments

Terwijl de app zegt dat ik 17 weken en 5 dagen zwanger ben voelt het soms allemaal nog onwerkelijk, de afgelopen weken heb ik hier eigenlijk niets over de zwangerschap meer geschreven. De openheid van de vorige zwangerschap laat mij nu zwijgen. Toen het traject in het ziekenhuis, de vele hormonen en alles daar omheen schreef ik op. Zo anders is het deze keer, deze keer luister ik meer naar mijn innerlijke stem. Durf ik voor het eerst dingen af te zeggen als het niet gaat, hulp te vragen en gaf ik toe aan de gynaecoloog dat ik het zwanger zijn echt niet leuk vind.

Elke vier weken een ziekenhuisbezoek, nog bijna elke dag de misselijkheid die ergens in de dag wel opsteekt. Elke dag moeite met het avondeten en elke dag de al erger wordende pijn in het lichaam. Terwijl ik met liefde wacht op het eerste schopje, ik geniet van het mooi wollen rompertje die ik kocht voor de kleine.

De zwangerschap is een emotionele rollercoaster, een rollercoaster die wij samen thuis beleven. Geen wekelijkse buikfoto’s op mijn instagram, geen wekelijkse updates aan de buitenwereld. Maar wel de eerlijkheid dat ook deze zwangerschap niet over rozen gaat, wel de eerlijkheid dat ik soms gewoon jaloers ben op de zwangere dames die er zo van kunnen genieten. Die hun lichaam zo sterk omarmen en hun krachtig voelen.

Bijna 18 weken zwanger en elke dag groeien wij samen. Geniet ik van het kleins in huis, van de eerste babykleertjes in de commode en het idee dat wij straks met zijn viertjes zijn. Nu alleen nog even leren echt ook mijn rust momentjes te nemen als die kunnen, die momentjes die steeds minder aanwezig zijn omdat onze kleine meid van twee niet meer wil slapen in de middag.

Nee wij rennen niet zo hard meer door, wij genieten samen in huis terwijl de buitenwereld langzaam een dikker wordende buik zien ontstaan.

Onze zwangerschap, ons tweede kleintje en niet van de wereld om ons heen.
Zalig!

Mme Kramer

All posts

2 Comments

 • Marjolein december 2, 2019 at 11:55 am

  Tipje voor het niet willen slapen. Die kleine van mij mag dan een boekje lezen, maar hij moet wel even een uurtje in zijn bed (hij valt dan altijd in slaap). Dus hij voelt zich heel wat dat hij dan een boekje mag lezen, en hij en ik hebben even rust 😉

  • Ellen december 3, 2019 at 9:40 am

   Dat doe ik hier met onze 3,5jarige ook nog als ze moe is, boekjes lezen tot haar wekker een zonnetje geeft, ze valt ook altijd in slaap.

  Leave a Reply

  About Me

  About Me

  Welkom

  Welcome to Mme Kramer, Looking for silence and simplicity. Love nature, simple things, beautiful moments in the here and now.
  Read More

  Connect

  ×