De liefde van het handwerk

november 17, 2019 No Comments

De liefde van het handwerk

november 17, 2019 No Comments

Na de regenachtige dagen komt er nu langzaam een zonnetje de woonkamer binnen, mijn meisje zit naast mij geïnteresseerd te kijken naar mijn haakwerkje. De liefde voor het handwerk is het laatste jaar weer opgebloeid en zoveel uren als ik de afgelopen drie weken heb geborduurd is ongekend.

Boven in onze berging staan zes boxen met handwerkspulletjes, veel onafgemaakte borduurwerken die daar nog een lange tijd zullen verstoffen. De liefde voor het langzame proces van kruisjes is een beetje afgekoeld en het breien en haken is langzaam opgeborreld.

Zo breide ik met liefde een kraamcadeautje voor mijn schoonzus, kocht ik dit prachtige Boek vol super schattige knuffeltjes. Zocht ik leuke ideeën op om te haken voor onze babygym en vond ik een leuk patroon voor een wagenspanner.

De liefde is terug maar ik leerde ook dat het handwerken een plezierige bezigheid moet zijn, vaak zat ik vol ideeën om voor anderen te maken en wanneer het einde dichterbij kwam voelde ik de druk toenemen. Zo riep ik hier een halt toe, begon ik weer puur voor onszelf te handwerken en ondanks ik vol met plannen en ideeën zit maakte ik geen lijstje. Plak ik nergens een einddatum meer op en wil ik vooral genieten van het langzame proces, en in de toekomst hoop ik die  zes boxen handwerkspullen te laten inkrimpen.

De liefde is er weer en het moeten maken strepen wij lekker door.

No Comments

Leave a Reply

Welkom

Welcome to Mme Kramer,
Looking for silence and simplicity. Love nature, simple things, beautiful moments in the here and now.

~ Mme Kramer ~

Subscribe & Follow×