Gekke vragen en toch weer deze richting op.

november 1, 2019 No Comments

Gekke vragen en toch weer deze richting op.

november 1, 2019 No Comments

Terwijl ons huis over wordt genomen door houten kabouters, paddenstoelen, bijenkorven en andere mannetjes denk ik na over hoe ik verder wil. Ik heb de vraag gekregen of wij nog gekke plannen hadden met onze dochter, ik kreeg de vraag of wij antroposofisch waren. De opvoeding van ons meisje werd eigenlijk simpel weg in hokjes gestopt, omdat ik de keuze had gemaakt om het liefst enkel hout speelgoed in huis te hebben.

Omdat onze keuze was om geen kasten vol vel gekleurde kleren te hebben, geen bakken vol speelgoed of juist uren schermtijd toe te passen. Of om lijstjes te volgens via de standaard boeken zoals wij zouden moeten opvoeden maar simpel weg om het moederinstinct te volgen, te kijken naar de reactie van mijn dochter.

Nu de tweede komt lees ik voor het eerst wel het een en ander over het moederschap, over baby’s. Maar niet de standaard magazines en boeken, ik lees voor het eerst het een en ander over natuurlijk ouderschap en herken stiekem heel veel dingen die wij eigenlijk al doen.

Sinds de tweede komt is het groener, duurzamer willen leven ook weer opgeborreld. Zoek ik naar de kleine veranderingen die wij kunnen doen om ons huishouden wat minder impact te laten hebben. Zoek ik weer de balans van gezond eten, minder plastic en vooral producten die wij langer kunnen gebruiken. Zo ging ik eindelijk opzoek naar een Glazen babyfles voor ons meisje, maakte ik altijd zelf wasmiddel maar wilde ik deze graag eens afwisselen met wasnoten en zo komen er langzaam weer kleine veranderingen in huis.

Het is misschien niet het standaard huishouden wat wij hebben met Bijenwas kaarsen,  glazen flessen, houten kookgerei, hout speelgoed en langzaam de groeiende aantal planten in ons huis en vooral wat meer op gevoel opvoeden dan wat de omgeving roept.

Maar het is ons huishouden en het maakt mij gelukkig, het laat mij thuis voelen. Plezier hebben in het koken en een beetje meer tevreden zijn met het leven die wij leven. Nu ik heel veel thuis ben ga ik weer door onze spullen, probeer ik de kasten uit te zoeken. Minimaliseren en beter indelen. Langzaam probeer ik kleine gewoontes die wij hebben te vergroenen, stap voor stap weer richting bewustwording, groener en fijner.

Het is mijn thuis, ons gezin en onze manier van doen.
Daar hou ik van!

Mme Kramer

All posts

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me

Welkom

Welcome to Mme Kramer, Looking for silence and simplicity. Love nature, simple things, beautiful moments in the here and now.
Read More

Connect

×