Weer opzoek naar minimalisme

oktober 21, 2019 No Comments

Weer opzoek naar minimalisme

oktober 21, 2019 No Comments

Daar zit ik dan in huis, het is stil en de wasmachine heeft net zijn laatste rondje gedraaid. Buiten is het grijs weer en na een hele ochtend regen is het even droog. De lichten staan uit terwijl ieder ander vast de lampen had aangedaan, mijn borduurwerk staat bij het grote raam samen met mijn telefoon die een luisterboek afspeelt. Ik luister naar een meisje, een droom en plaats ondertussen een hoop kruisjes op het doek.

Terwijl de rust meester maakt, borrelt er niet veel later een onrust op. Sinds een maand of twee lette ik eigenlijk niet meer zo op de dingen die in huis kwamen. Op de boodschappen, op het vele vlees wat opeens in de keuken te vinden was. Op het speelgoed wat langzaam overal in huis kwam te liggen en de kast die steeds rommeliger werd. Maar nu er weer een klein mensje groeit in mijn buik voel ik ook de drang om weer op te ruimen. Om de voorraden in de keuken te laten verdwijnen, de kast weer een geordende plek te laten worden en het speelgoed weer terug naar het speelhoekje in de woonkamer.

Ik denk na over hoe de baby kamer er straks uit mag zien, mijn hobby plekje zal plaatst maken voor een ledikant en de commode die nu nog op dochterlief haar kamer staat. Ik voel dat het weer tijd is om te minimaliseren en na te denken wat ons blij maakt en wat eigenlijk maar in ons huisje is omdat het er dus is.

Misschien zoek ik simpel weg weer een klein beetje controle, controle die ik door de verrassende zwangerschap en het verliezen van mijn werk volledig ben verloren. Maar eigenlijk kan ons huis ook best een klein beetje tijd gebruiken, tijd om weer op te ruimen en alles een mooie plek te geven.

Ik ga weer opzoek naar onze manier van minimalisme.
Want hoe clich√© ook… Less is More

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me

Welcome on Mme Kramer

A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

~ Mme Kramer ~
Read More

×