Help ik ben zwanger

oktober 14, 2019 3 Comments

Help ik ben zwanger

oktober 14, 2019 3 Comments

Terwijl ik voor de zoveelste dag moeite heb met mijn werk voel ik mij misselijk, het bukken laat mij steeds bijna overgeven en ik word er moe van dag mijn lichaam zo gestrest is. De zoveelste opmerking komt mijn kant op “ben je zwanger?” Duidelijk roep ik dat dit niet kan, de vorige zwangerschap moest via het ziekenhuis en op dit moment had ik misschien 2 a 3 keer per jaar een maandelijkse periode… Maar na twee weken misselijkheid en vele opmerkingen wil ik het opeens uitsluiten, het kan niet maar waarom blijf ik dan zolang misselijk?

Eenmaal uit het werk ga ik dochterlief snel ophalen en rijden wij langs de winkel voor een test. Thuis terwijl dochterlief speelt doe ik een test. De voordeur gaat open en manlief komt binnen terwijl ik stil met een test op de wc zit… Maar dan roep ik “Fuck” en roep ik manlief even. Die mopperend naar de wc komt en zegt “je hebt zeker weer geen wc-papier…”

De snelheid van het plusje laat mij huiveren, manlief zwijgt en kijkt naar de positieve test en opeens worden alle kwaaltjes, opmerkingen en vooral misselijkheid logisch. Opeens snap ik waarom de laatste ronde op de racefiets helemaal niet meer ging. Opeens snap ik dat mijn broek niet helemaal meer goed dicht ging en mijn lichaam zo gek deed. Ik ben zwanger en dit zonder regelmatische maandelijkse ellende, zonder ziekenhuis en vooral zonder al die hormonen, inwendige echo’s en toestanden.

Maar de zenuwen heersen tot de eerste echo, want de pijn in mijn onderrug laat mij geloven dat het niet goed zit. Dochterlief speelt heerlijk op het bed terwijl de verloskundige in het ziekenhuis een echo doet. Daar is het dan, het bewijs van de zwangerschap. Negen weken krijg ik te horen en vol verbazing kijk ik naar het scherm. Negen weken zwanger en pas sinds een week ontdekte wij het.

Nu vandaag ben ik 10 weken en 5 dagen zwanger volgens de eerste echo, heb ik al een behoorlijke buik die nu hopelijk een tijdje niet groeit. Voel ik mij helaas nog misselijk en is de schrok wel gedaald en is de blijdschap van een nieuw mensje in ons leven gegroeid. Nooit had ik meer geloofd dat het op de natuurlijke weg kon, maar nu zijn wij gewoon zwanger van ons tweede kindje, het wordt een vreemde periode nu ik mijn baan verlies en een klein mensje groeit.

Hoe zal deze zwangerschap verlopen, weer zo naar als de vorige of juist heerlijk ontspannend?
Wij zullen zien, op naar mei 2020.

3 Comments

 • Irene oktober 14, 2019 at 5:51 pm

  Wow kan me inbeelden dat het schrikken is als je het totaal niet verwacht. Misschien net daarom dat het gelukt is. Het leven loopt soms raar.
  Hopelijk is je misselijkheid snel voorbij! En proficiat met jullie kindje!

 • Esther oktober 14, 2019 at 7:11 pm

  Van harte gefeliciteerd! Hopelijk heb je deze keer een fijnere zwangerschap. Wonderen zijn de wereld nog niet uit blijkbaar 😉

 • Liesbeth oktober 15, 2019 at 11:18 am

  Gefeliciteerd!! Lijkt op mijn verhaal. Mijn man zei jij bent zwanger, ik neehee kan niet hebben ze gezegd dat niet kon. Jawel hoor bij de echo 10+5.
  Hopelijk voel je je snel weer fitter en een fijne zwangerschap

 • Leave a Reply

  About Me

  About Me

  Welcome on Mme Kramer

  A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

  ~ Mme Kramer ~
  Read More

  ×