Dit jaar vier ik het heel klein

oktober 5, 2019 No Comments

Dit jaar vier ik het heel klein

oktober 5, 2019 No Comments

Jaar in jaar uit vierde ik braaf mijn verjaardag, dit deed ik enkel omdat het werd verwacht. Als ik aangaf dat ik het een jaar niet vierde kwam er zoveel protest dat ik onder de druk bezweek en alsnog braaf met taart en koffie klaar stond. Dit jaar is anders, dit jaar zei ik nee en bleef het nee!

Het concept verjaardag vind ik een vrij achterhaald iets als 29 jarige. Een verjaardag is toch iets waarbij jouw verjaardag wordt gevierd. Als kind is het leuk, je word verwent, verzorgd en de dag draait om jouw. Je krijgt alle liefde en mag soms zelf kiezen wat je die avond eet. Maar als de leeftijd aanbreekt dat de rollen veranderen, i.p.v. dat jij de gene bent die verwend en verzorgd wordt sta jij opeens al jouw gasten te verzorgen van drankjes en taart. Wat vier je dan eigenlijk nog?

Ik hield er al jaren niet meer van, van een dag dat mensen voor jouw komen en dat iedereen in een kringetje in jouw woonkamer zit taart te eten en koffie te drinken. Dat er vele gesprekken door elkaar gaan en ik heen en weer loop om drankjes en lekkers uit te delen. Daarnaast verwachten mensen ook nog eens dat je veel cadeautjes wilt ontvangen en ook dit begon te veranderen door de jaren heen. Langzaam merkte ik dat ik het echt te druk vond, De signalen die ik jaren voelde begon ik te ontdekten en zo verloor het zijn charme.

Dit jaar vier ik mijn verjaardag dus niet, sta ik enkel even stil met mijn gezin. Samen met manlief en dochterlief een taartje eten, een kopje thee drinken en een fijne lange wandeling maken door het bos. De rust laat mij echt even stil staan dat ik toch maar weer een jaar verder ben geraakt.

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me

Welcome on Mme Kramer

A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

~ Mme Kramer ~
Read More

×