Wat zeggen al die regels en wat wil ik nu echt?

september 17, 2019 1 Comment

Wat zeggen al die regels en wat wil ik nu echt?

september 17, 2019 1 Comment

Ik voel de alle eikeltjes, zand en takjes onder mijn voeten. De wind raast tussen de bladeren,  het is een herfstige dag. Stap voor stap voel ik alles om mij heen, de wind, de aarde en mijn lichaam. Mijn hoofd denkt vooral na wat ik nu eigenlijk wil. De laatste jaren heb ik mij zoveel regels opgelegd dat het zoeken is naar mijn echte wens. De controle drang in huis, mijn gedrag is zo aanwezig dat ik opeens alles wil loslaten en opnieuw wil gaan zoeken.

Door de jaren heen at ik vegetarisch, toen weer veganistisch en toen weer zuivelarm. Dan mocht ik van mijnzelf opeens nog maar één handwerkje tegelijk en weer de regel dat iets binnen een maand af moest zijn. Dan kwam het sobere leven om de hoek kijken, wilde ik alles zelf maken in de keuken en een half lege kledingkast… Opeens geen tv kijken meer, zo min mogelijk energie verbruiken, minimaliseren. Alles moest opeens op de fiets en het liefst een huis zonder plastic…

Terwijl ik dit opsom is de hoeveelheid regels die ik mijzelf heb opgelegd ongekend, waar komen al die regels vandaan? Wat is de basis? Wil ik echt duurzaam en groen leven? Wil ik sober leven of wil ik ergens gewoon weer mezelf in een hokje proppen?

Zo liet ik voor nu alle regels los en is de basis even juist het gemak Ga ik voor nu opzoek naar mijn basis, wat voelt echt goed en waar wordt ik echt gelukkig van?

Wat doe jij om jezelf gelukkig te maken?
Mme Kramer

All posts

1 Comment

 • Quirine september 18, 2019 at 2:46 pm

  Heel herkenbaar, die drang naar controle. Mooi omschreven!

 • Leave a Reply

  About Me

  About Me

  Welkom

  Welcome to Mme Kramer, Looking for silence and simplicity. Love nature, simple things, beautiful moments in the here and now.
  Read More

  Connect

  ×