Wanneer je lichaam schreeuwt

september 15, 2019 No Comments

Wanneer je lichaam schreeuwt

september 15, 2019 No Comments

Daar zit ik dan, voor de derde keer deze week kruip ik even achter mijn laptop. Maar het blijft stil, de woorden komen niet uit mijn vingers en terwijl ik de mooiste garens naast mij zie liggen heb ik zelfs geen zin in het handwerken. Ik vraag mijzelf af wat ik wil, de dagen zijn vol van het werken geweest en op mijn vrije dagen was ik enkel maar moe. Terwijl ik de racefiets pak om een ronde te fietsen heb ik daar eigenlijk ergens even geen zin in.

Het gesprek bonst nog na in mijn hoofd en ergens besef ik mij dat al het gedoe in de familie nooit helemaal zal ophouden. Elke familie heeft iets en het is de kunst om er mee om te gaan. Om het een plek te geven en dicht bij jezelf te blijven en deze kunst hoop ik spoedig te leren. De wereld is de laatste tijd even stil sinds ik diagnose kreeg, terwijl ik zelf nog zoek na het te leren begrijpen verloor ik mijzelf ook weer even totaal.

Mijn lievelingseten smaakt opeens niet meer, het koken bleef de hele week een beetje uit en zo blijven de gezonde smaakvolle gerechten in de koelkast en was het eten vooral simpel en snel klaar. Niet smaakvol waardoor ik amper at en terug viel in de visuele cirkel. Ik click mijn schoenen vast aan de pedalen en voel ik mijn benen al bijna schreeuwen. Ik ga toch en op de helft van de ronde breek ik, ik ben op en even moe gestreden. Mijn lichaam schreeuwt weer om gezonde maaltijden, mijn hoofd schreeuwt om rust en mijn spieren schreeuwen om ontspanning.

Ik laat de tranen stromen, accepteer dat het even te veel is en fiets naar huis. De warme stralen van de douche brengen wat rust en dan besluit ik toch maar weer eens een boodschappenlijst te maken. Ik moet die visuele cirkel weer uit, mijn lichaam heeft het verdient.

Mme Kramer

All posts

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me

Welkom

Welcome to Mme Kramer, Looking for silence and simplicity. Love nature, simple things, beautiful moments in the here and now.
Read More

Connect

×