Hoe autorijden mij tegen ging staan

september 11, 2019 1 Comment

Hoe autorijden mij tegen ging staan

september 11, 2019 1 Comment

Daar stonden wij dan, met zijn tweeën op het strand. Een fijne plek zo’n 20 minuten rijden van ons huis. In het begin vond ik autorijden eigenlijk wel erg leuk tot het drukker werd op de weg, tot er opeens overal fietsers, wandelaars en scooters vandaan begonnen te komen. Opeens stond je op zaterdag ook in de file naar je bestemming en zo verloor de zin van het autorijden volledig. Het werd te druk, ik begon langzaam dingen over het hoofd te zien en dit dankzij dat mijn hoofd vol zit en de vermoeidheid hierdoor ongekend is.

Ik stopte hierdoor eigenlijk met autorijden, althans met autorijden als wij met zijn drieën op pad gingen. Vriendlief begon alles langzaam te rijden, een grappige verandering omdat hij juist een hekel had aan autorijden en mij graag liet rijden. Nu blijven de strandwandelingen uit, begin ik langzaam meer met de trein en de bus te reizen. Rij ik enkel nog drie dagen in de week naar mijn werk in de vroege ochtend wanneer de klok half zes aan geeft.

Opeens vraag ik mij af waarom ik al die moeite heb gedaan voor mijn rijbewijs, drie keer moest ik de praktijk doen en vijf keer de theorie. De spanning, stress zorgde er voor dat het lastig ging en dat er veel geld doorheen ging. Ergens weet ik wel dat een rijbewijs handig is, maar voor nu voelt dit niet zo…

Voor nu voelt autorijden niet fijn, zit ik graag in de passagierstoestel en dan nog overweldigd mij de drukte op de weg.

1 Comment

 • Liesbeth september 18, 2019 at 1:32 pm

  Kan me voorstellen dat het autorijden je nu teveel is. Zelf woon ik op het platteland dus zou echt niet weten wat echt drukte op de weg is…. Hopelijk komt de zin om te rijden weer terug, zou zonde zijn dat je straks niet meer de weg op durft te gaan.

 • Leave a Reply

  Welkom

  Welkom op Mme Kramer, een blog over mijn zoektocht naar balans. Balans voor mijn lichaam en geest.

  Liefs Mme Kramer

  Subscribe & Follow  ×