Terwijl de zomer ons langzaam verlaat…

september 9, 2019 No Comments

Terwijl de zomer ons langzaam verlaat…

september 9, 2019 No Comments

Het is stil in huis, buiten is het geritsel van de maisplanten te horen, de zonnebloemen deinen in de wind en de laatste tomaten kleuren rood. De vlinders vliegen af en aan om hun eitjes nog snel op mijn koolplantjes te leggen, de rupsen doen zich te goed aan de verse bladeren en zo geraakt de tuin leeg. De herfst is te voelen, de regen laat het gras groener worden dan ooit en de bloemen raken langzaam uitgebloeid.

Het leven geraakt langzaam weer naar binnen en ergens diep van binnen groeit een angst voor de donkere wintermaanden. De zomer is nog nooit echt mijn seizoen geweest, de temperaturen zijn te hoog en de wandelingen die ik graag maak blijven dan uit. De zon is te vel en die tijd ben ik getrouwd met mijn zonnebril om de hardheid wat te dempen, maar dit jaar ben ik bang voor de duisternis. Voor de vele regenachtige dagen, de grauwheid van de natuur.

Van de stilte die er buiten heerst, geen vogeltjes die in de ochtend fluiten, geen gezoem van alle insecten in de tuin en vooral geen groentes uit eigen tuin. Terwijl de herfst en de winter juist de maanden zijn van het binnenleven, van handwerken, spelletjes, lezen en het zachte licht van de kaarsen. Voor de koude wandelingen door de bossen met laarzen aan en een heerlijk warm kopje thee bij thuis komst mis ik voor het eerst de zin voor deze seizoenen.

De zomermaanden waren soms al zo donker, zo lastig om doorheen te komen. Sommige weken verloor ik mijzelf ondanks de rust die de natuur kan bieden, verloor ik de zin om te wandelen en buiten te gaan. Nu met de herfst voor de deur zal dit niet minder worden, het zal veel kracht vergen en nu ik de laatste tomaatjes pluk vraag ik mij af of ik deze bezit. Hoe zullen de maanden gaan worden.

Autumn exist to remind
us that things must end
to begin again.

 

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me

Welcome on Mme Kramer

A place where the love of the slow old-fashioned crafts is central.

~ Mme Kramer ~
Read More

×