De stilte en druppels

september 3, 2019 No Comments

De stilte en druppels

september 3, 2019 No Comments

Mijn knieën voelen gespannen, de zwaartekracht wil mijn armen naar beneden halen die ik naar de hemel heb gericht. Vingers zijn wijd open gespreid en de ademhaling voel ik in mijn borst en buik. Elk spiertje van het lichaam ervaar ik, elke ademhaling en vooral de stilte. De oefeningen volgen een voor een en een zachte vrouwenstem zegt wat ik moet doen via het filmpje. Ik voel mijn lichaam, mijn altijd gehate lichaam die nu zo goed luistert. Die mij steunt en mij prettig door de toch wel moeilijke oefeningen heen helpt.

Toen kwam de afsluiting, ik voel mijn hele lichaam op de grond, mijn handpalmen zijn naar boven gericht en mijn lichaam ontspant. De ontspanning laat de tranen opkomen en rustig sijpelen ze naar beneden. Alle spanning, alle woorden die tegen mij gezegd waren vinden hun weg naar buiten. De verslagenheid die ontstond toen ik de diagnose horen kreeg, toen dankbaar voor de afleiding die mijn dochter verzorgde tijdens het gesprek. Nu dankbaar voor de manier waarop de emoties zijn eigen weg naar buiten geraken.

Wachtend op een samenvatting van alle woorden die er uitgesproken waren, overweldigd door de vele informatie verloor ik bijna alle informatie toen ik naar buiten liep. Maar nu komt de leegte, de tranen en ergens de rust. Het begrip en toch ook de angst. Wat zal de toekomst brengen, maar deze gedachtes vervliegen direct wanneer de rust meester wordt. Mijn lichaam de grond voelt, de opgekomen spanning weer langzaam verdwijnt.

De kracht van de yoga is verbazend, zal het mij helpen door alles heen?
Ik hoop het, het zou een mooie fijne en vooral gezonde houvast zijn.

 

Mme Kramer

All posts

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me

Welkom

Welcome to Mme Kramer, Looking for silence and simplicity. Love nature, simple things, beautiful moments in the here and now.
Read More

Connect

×